dissabte, 27 de novembre del 2021

Resultats de la campanya d'estiu (QuiroHàbitats)

Crits d'ecolocació i Buzz de caça de Ratpenat cua llarg (Tadarida teniotis)


Continuem portant a terme els mostrejos del protocol QuiroHàbitat, aquest cop, amb la campanya d'estiu.

Un cop més hem instal·lat les gravadores Audiomoth a les 7 estacions de mostreig permanents que tenim a la comarca del Bages, repartides en 6 quadrícules UTM 10x10Km, diferents.

Les localitats mostrejades són: Sant Mateu de BagesPalà de TorroellaAiguamoll de la Bòbila de SantpedorUrbanització El Calvet i al Torrent de Masats de Sant Salvador de Guardiola, Urbanització Les Comes de Castellbell i el Vilar i als camps de La Sala situats al nord del municipi de Navàs.

A la següent taula podeu consultar els resultats de les diferents espècies o grups fònics detectats a cada una de les localitats mostrejades. 

Els resultats es mostren en Bat Passes. Un Bat Pass es defineix com una gravació de 5 segons que conté un mínim de 2 vocalitzacions de ratpenat identificades a nivell d'espècie o grup fònic.



Si comparem amb la sessió QuiroHàbitat de primavera, en aquesta ocasió s'ha detectat una nova espècie, el ratpenat de bosc (Barbastella barbastella) a la localitat de Les Comes de Castellbell i Vilar i a Palà de Torruella. 

Crits d'ecolocació de Ratpenat de Bosc (B. barbastella)

Totes les dades obtingudes durant el Projecte Batges s'incorporen al Programa de Seguiment de Ratpenats de Catalunya coordinat des del Museu de Ciències Naturals de Granollers.